Naar het Hoge NoordenOntdek deze 15 verbluffende bestemmingen in het Hoge Noorden

Ontdek deze 15 verbluffende bestemmingen in het Hoge Noorden

Het Hoge Noorden is een magische plek. Hoe dichter je de Noordpool nadert, hoe meer de regio verbaast en betovert. Maar naar welke plekken trek je best tijdens je droomreis in Scandinavië? Deze 15 ijskoude plekken kunnen we je alvast warm aanbevelen. Hoeveel heb jij er al bezocht?

1. Jostedalsbreen, Noorwegen

Als een bevroren waterval stroomt de Jostedalsbreen-gletjser uit de Noorse bergen. De mastodont is de grootste gletsjer op het Europese vasteland. Avonturiers zullen het niet kunnen laten om deze ijsrivier ook even te betreden.

2. Mývatn, IJsland

Van alle buitenaardse plekken op IJsland spant Mývatn de kroon. In dit bevreemdende, kleurrijke maanlandschap kolkt de kokende modder uit de grond. Voor een prachtig uitzicht als dit trotseren we met plezier de sterke zwavelgeur.

3. Sarek National Park, Zweden

Het Nationaal Park van Sarek is een lappendeken van water en land. Wandel door de omringende bergen of baan je een weg door de waterlopen van de vallei. Tijdens de herfstmaanden hult het park zich in indrukwekkende oranjetinten. Zo oogt het er elk seizoen anders.

4. Oulanka National Park, Finland

Betreed de bossen van het mysterieuze Oulanka National Park. Het woeste woud vormt er het imposante decor van heel wat wandelroutes. Als het weer het toelaat, kun je er ook met de fiets of kajak op verkenning.

5. Diskobaai, Groenland

Diskobaai is de indrukwekkendste baai van het maagdelijk witte Groenland. Een ervaren schipper manoeuvreert je door het ijswater tot bij de indrukwekkende ijsrotsen die uit het water oprijzen. Een ervaring om nooit te vergeten!

6. Laki, IJsland

Bij een destructieve uitbarsting in de 18de eeuw hulde de vulkaan Laki heel het noordelijk halfrond in grijze rook. Bezoek de restanten van de vulkaan in zijn bevreemdende lavaveld. Het contrast van het groene mos met de zwarte aarde is werkelijk oogverblindend.

7. Gotenburg, Zweden

Gotenburg is een heerlijke stad op een boogscheut van de prachtige Bohuslän-archipel. In deze bruisende, moderne en authentieke stad vind je prachtige gebouwen en gezellige steegjes. Je kunt er ook de excellente Zweedse keuken ontdekken. Smaklig måltid!

8. Sjuøyane, Spitsbergen

Sjuøyane: veel dichter bij de Noordpool kom je niet. Op de uiterste grens van Europa vaar je door de verraderlijke wateren van de Noordelijke IJszee. De schippers zoeken er een veilig pad naar de zeven eilanden van Sjuøyane. Maar de beloning is groot: nergens ter wereld heb je zoveel kans om oog in oog te staan met een ijsbeer of walrus.


9. Thy National Park, Denemarken

Een desolaat landschap van duinen en heide maakt van dit nationaal park een absolute must-see. Langs bewegwijzerde paden verken je dit unieke stukje natuur met het geluid van de golven als soundtrack.

10. Saimaa, Finland

Finland is een land van meren en Saimaa is het grootste van allemaal. De uitgestrekte waterpartij ligt bezaait met groene eilandjes. Op de oevers kun je genieten van wellnessfaciliteiten én haute cuisine.

11. Rondane National Park, Noorwegen

In dit vredige dal reis je door de toendra: de habitat van de ‘big five’ van het Hoge Noorden. Wie geluk heeft, spot er een lynx, rendier of bruine beer. Al zijn de indrukwekkende uitzichten alleen ook zeker je tijd waard.

12. Kalsoy, Faeröer

Een robuuste rots in het midden van de Noordzee. Meer is Kalsoy in principe niet. Toch is een trip naar dit ruige eiland een ervaring om nooit te vergeten. De bewoonde wereld lijkt er lichtjaren van je verwijderd waardoor je er helemaal tot rust komt.

13. Lofoten, Noorwegen

Op de Lofoten-archipel ontdek je Noorwegen op z’n puurst. Wilde kliffen, groene vlaktes, besneeuwde toppen en kleurrijke huizen maken van deze plek de hemel op aarde. Hier, binnen de Noordpoolcirkel, zit je ook op de eerste rij om het prachtige noorderlicht te aanschouwen.

14. Landmannalaugar, IJsland

Deze vulkanische plek staat bekend voor haar kleurrijke gebergten. Tussen de hoge toppen van rood, oranje en groen voel je je erg klein. Zalig om enkele uren in stilte te vertoeven of om je bergschoenen aan te trekken en op avontuur te gaan.

15. Vadehavet National Park, Denemarken

De Waddenzee is een uniek fenomeen. Dit immense stuk zee valt om de zoveel uur volledig droog waarna je er kunt wandelen over de zeebodem. Trek je laarzen aan en ga op zoek naar oesters. Die kun je er bij laagtij makkelijk vinden.

Haal het maximum uit je reis naar het Hoge Noorden dankzij Nordic. Ontdek hier al hun prachtige reisformules.