Verborgen parelsGenieten met een grote ‘G’: de 9 mooiste thermen & spa’s in eigen land

Genieten met een grote ‘G’: de 9 mooiste thermen & spa’s in eigen land

Wie op zoek is naar rust en ontspanning hoeft niet altijd een ticket naar de zon of een afgelegen plek te boeken. In België bestaan er genoeg paradijsjes waar je heerlijk tot jezelf kunt komen. Je kent ze beter onder de noemer thermen & spa’s. En in onderstaande exemplaren vind je ongetwijfeld je ‘zen’-zelf terug.

Een bezoek aan een wellness brengt lichaam en geest tot rust, maar geeft ze tegelijkertijd een oppepper. Plus: je huid gaat ervan stralen en je spieren kunnen lekker relaxen. Need we say more?

Waer Waters

Waer Waters is ondertussen een begrip geworden in het Belgisch wellnesswereldje. Het complex, dat zich in het Pajottenland om en bij Dilbeek bevindt, biedt de perfecte combinatie van wellness en beleving. Geniet van opgiet-, scrub- en meditatiesessies in de thermen en deugddoende lichaamsbehandelingen van experten. Naakt of in badkledij, er zijn verschillende zones voorzien zodat iedereen op z’n uiterste gemak is. Want genieten staat hier uiteraard centraal.

Waer Waters
Rodenberg 21, 1702 Dilbeek
waerwaters.com

Thermae Boetfort & Grimbergen

Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen zijn twee pareltjes van wellness- en relaxatiecentra. De eerste bevindt zich in Melsbroek, te midden de natuur aan het gerenoveerde kasteel van Boetfort. Thermae Grimbergen kun je dan weer ten noorden van Brussel terugvinden, in een prachtige tuin met uitzicht op de basiliek van Grimbergen.

Thermae Boetfort
Sellaerstraat 42, 1820 Steenokkerzeel

Thermae Grimbergen
Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen
www.thermae.com

Wu Wei

Ook Stad Kortrijk herbergt een klein paradijsje onder de naam Wu Wei, wat de kunst van het nietsdoen betekent. Je geniet er van een publieke of privé wellness, en kunt er tevens overnachten in het gelijknamige viersterrenhotel. De intieme sfeer bezorgt je ongetwijfeld rust, balans en harmonie.

Wu Wei
Kongoweg 23, 8500 Kortrijk
wuwei.be

La Butte Aux Bois

Pal tussen de bomen van het Nationaal Park Hoge Kempen vind je de oase aan rust die La Butte aux Bois heet. Het Shiseido Institute dat er geherbergd wordt transformeert je wellnessbezoek in een zalig deugddoende luxe-ervaring. Wil je all the way gaan wat genieten betreft? Boek dan zeker een overnachting in het hotel en ervaar een foodgasm in restaurant Ralf Berendsen, dat twee Michelinsterren bezit.

La Butte Aux Bois
Paalsteenlaan 90, 3620 Lanaken
labutteauxbois.be

Atsukan | JAM Hotel

Geen Finse sauna’s en Turkse hamam’s in het Brusselse JAM Hotel, zij haalden de mosterd in Japan. Bij de Atsukan experience neem je plaats in een van de houten badkuipen die gescheiden worden door een gordijn. Wekend in het water van exact 42 graden laat je alle stress varen. Nadien kun je nog genieten van een drankje of Japans hapje aan de sfeervolle bar.

Jam Hotel
Chaussée de Charleroi 132, 1060 Brussel
jamhotel.be

Domaine de Ronchinne

Tussen Namen en Dinant ontdek je een klein wellnesswalhalla dat deel uitmaakt van het kasteeldomein ‘Domaine de Ronchinne’. Als gast kun je jezelf helemaal verliezen in Lavoir, de weelderige buitenwellness. De feeërieke saunahutjes vervoeren je naar een magische wereld, in de binnenruimte kun je je batterijen opladen met een kruidenthee, om daarna het verwarmd zwembad in te duiken. Of het Scandinavisch bad.

Domaine de Ronchinne
Ronchinne 25, B-5330 Maillen
domainederonchinne.be

Elaisa Energetic Wellness

Elaisa Energetic Wellness, dat in de omgeving van Maasmechelen Village ligt, lijkt je rechtstreeks naar de toekomst te katapulteren. Al is het omgekeerde waar, want de term ‘Elaisa’ is gecreëerd door de woorden Egypte, Lemuria, Atlantis en Inner Source Activation en wil daarmee verschillende oude wereldculturen aanreiken. Herbronnen kan hier in een van de 9 sauna’s, de baden met gestabiliseerd zuurstofwater of tijdens een van de talloze behandelingen.

Elaisa Energetic Wellness
Nationaal Parklaan 7, 3650 Dilsen-Stokkem, Limburg
elaisawellness.com

Thermen Katara

Hoewel Katara met haar 10.000 m² een van de grootste sauna’s van het land is, vormt het toch een oase van rust. Ook hier in Belsele vind je een brede waaier aan sauna’s en baden. Of kun je je zintuigen laten prikkelen tijdens een massage of rustgevende behandeling.

Thermen Katara
Nieuwe Baan 66, 9111 Belsele
katara.be

Château de Vignée

Zweten in de sauna met een grandioos uitzicht op de natuur? Dan moet je in de 18de-eeuwse kasteelboerderij Château de Vignée zijn. Herbronnen aan de Lesse noemen ze het zelf. Leuk detail: ze gebruiken producten van Caudalie voor hun behandelingen, zodat gasten ten volle kunnen genieten van de weldaden van de druif.

Château de Vignée
Rue de Montainpre 27-29, 5580 Rochefort

chateaudevignee.be