Voor elk type avonturierDeze basics zijn onmisbaar tijdens je eerste kampeertrip

Deze basics zijn onmisbaar tijdens je eerste kampeertrip

’s Ochtends ontwaken met het gefluit van vogeltjes, je tent openritsen en in je slaapzak genieten van de frisse buitenlucht met een dampende kop koffie … Spreekt het je ook zo aan? Mits een goede voorbereiding is kamperen écht de mooiste zomersport!

Om je eerste kampeerervaring voor herhaling vatbaar te maken, zorg je het best dat je alle essentiële benodigdheden in je rugzak of autokoffer stopt. Denk eraan: je hebt geen meubelen, geen kookfornuis, geen verwarming en geen koelkast in je tent! We zetten de belangrijkste spullen even voor je op een rijtje.

Tent

Tenzij je wilt slapen onder de blote hemel, is een tent een must voor elk type kampeertrip. Het aantal personen is een goed uitgangspunt om de grootte van de tent te bepalen. Ga voor een groter model als je ook je bagage in de tent wilt stockeren of als je wat meer ademruimte nodig hebt. Wil je rechtop kunnen staan of kies je voor lichtgewicht en compact? Een voortent kan handig zijn om je vuile schoenen in achter te laten.

Slaapzak

Ben je fan van dons of hou je meer van een synthetische vulling? De nachtelijke temperatuur op jouw kampeerbestemming is altijd een goede leidraad voor de keuze van je slaapzak. In een mummieslaapzak kan je jezelf van kop tot teen insnoeren, zodat je lichaamswarmte beter behouden wordt. Een rechthoekig dekenmodel geeft dan weer meer beweegruimte voor woelige slapers.

Slaapmat

Slaapmatjes bestaan in allerlei vormen en maten. Echte lichtgewichtfreaks gaan voor een hoogtechnologisch zelfopblaasbaar exemplaar, met aparte luchtkamers en verschillende isolatiezones. Maar het kan ook een pak simpeler (én goedkoper) met een rechthoekig matje uit schuimrubber. Check wel altijd goed de isolatiewaarde! Een luchtmatras raden we alleen aan tijdens warme nachten, wanneer het gewicht geen rol speelt.

Kookmateriaal

Wie houdt van compact en lichtgewicht, gaat voor een brandertje op gas of een andere brandstof. Wil je ’s ochtends graag je eitje bakken en tegelijk een kopje koffie zetten, dan is een 2-pits kooktoestel interessanter. Zorg dat je altijd voldoende brandstof bij hebt en vergeet je lucifers of aansteker niet! Je bespaart jezelf heel wat kookstress als je jouw campingvuurtje thuis al even hebt uitgeprobeerd. Aan potten, pannen, bestek en servies speciaal voor de camping heb je ook keuze te over.

Verlichting

Een zaklamp is handig, maar met een hoofdlamp heb je altijd een lichtstraal in de richting die je uitkijkt én je hebt je handen vrij. Vaak zit er ook een rood lampje op, zodat je op nachtsafari kan zonder de wilde dieren te verstoren. Liever een breed lichtveld om een spelletje te spelen met je tentgenoten? Dan is een lantaarn op gas of batterijen de betere keuze. En als het toegestaan is, geeft een kampvuurtje natuurlijk ook het nodige licht.

Tafel en stoel

In Noord-Amerika hebben de meeste kampeerplaatsen een eigen picknicktafel, maar in andere landen is dat niet zo vanzelfsprekend. Een eigen kampeertafel en -stoelen zijn dus geen overbodige luxe als je comfortabel wilt zitten, eten, koken of spelletjes spelen met je reisgezelschap. Ze bestaan in allerlei modellen en materialen, van basic tot loungy, opvouwbaar of opblaasbaar.

A.S.Adventure staat klaar om je volledig (uit)gerust op avontuur te laten vertrekken. Het verhuuraanbod sluit perfect aan bij elk type buitenbeleving, of je nu gaat kamperen, je aan een trektocht waagt óf het water opzoekt. Ontdek alle opties in het à-la-carte-overzicht! Ook handig te betalen met ecocheques. Bekijk snel het verhuuraanbod.