Ontdek Corsica5 redenen om Corsica vanop je stalen ros te verkennen

5 redenen om Corsica vanop je stalen ros te verkennen

1. Corsica heeft een ideaal fietsklimaat

‘Niet te warm, niet te koud.’ Zo kan je het klimaat van Corsica het best omschrijven. Zelfs putje winter kruipt het kwik er overdag boven de tien graden en in de zomer wordt het er meestal niet warmer dan dertig graden. Wie zijn outfit aanpast aan het weer, kan er dus een heel jaar rondfietsen. Het allerleukst is het natuurlijk in de lente of herfst. Dan geniet je er van een aangename twintig graden. Uitstekend fietsweer, dus!

2. De uitzichten en landschappen zijn onvergetelijk

Wie met de moto of fiets op Corsica rondrijdt, zal ogen te kort komen. Het eiland barst van de unieke landschappen die van een andere planeet lijken te komen. Denk maar aan het puntige gebergte dat men ‘de naalden van Bavella’ noemt. Of aan het azuurblauwe water dat het machtige eiland omringt. Samen met de vele kloven, bergen, ruïnes, dorpjes, stranden, natuurparken en wijngaarden vormen ze een gevarieerd landschap dat nooit gaat vervelen.

©Sylvain Alessandr
©Sylvain Alessandri

3. De GT20-route gidst je in 600 kilometer doorheen het eiland

Wie niets wil missen van het prachtige eiland, kan de GT20 volgen. Deze onvergetelijke fietstocht werd pas vorig jaar ingehuldigd, maar is nu al een moderne klassieker. In ongeveer 600 kilometer leidt deze ‘Grande Traversée’ (dat is Frans voor ‘de grote oversteek’) je van de Corsicaanse noordkaap naar het meest zuidelijke punt. Soms volg je de kustlijn, maar meestal doorklief je het binnenland. Hier staan je enkele pittige klimpartijen te wachten. Het hele traject telt zo’n 9.500 hoogtemeters, maar de inspanning loont. Op zijn hoogst torent dit parcours 1.500 meter boven de zeespiegel uit. Adembenemende vergezichten gegarandeerd!

4. Verken het eiland met 249 andere renners

Deze lente vormt Corsica voor de tweede maal het decor voor La Corsica Cyclo GT20. Tijdens dit vierdaagse wielerevenement leggen 250 wielertoeristen en 20 motorrijders samen de 600 kilometer van de GT20 af. De focus ligt niet noodzakelijk op snelheid, maar wel op je limieten opzoeken, het eiland verkennen en verbroederen met gelijkgestemde zielen. Dit jaar schiet het peloton op 18 mei uit de startblokken in Bastia om op 21 mei in Bunifaziu te landen. Inschrijven voor deze unieke ervaring kan nog steeds.

5. Corsica is toegankelijk voor elk type avonturier

De GT20 is in de eerste plaats populair onder mountainbikers. Zij genieten ten volle van de uitdagende kuitenbijters en prachtige bospaden. Maar ook als gewone sterveling kan je de GT20 beleven. Met een elektrische fiets, bijvoorbeeld. Tal van organisaties verhuren topexemplaren en elke 50 kilometer passeer je een laadstation. Zo kan je je trouwe tweewieler rustig opladen tijdens het eten in het hotel. Als het nog wat chiller mag, kan je de trip ook afleggen met je moto. Zo geniet je van dezelfde machtige uitzichten zonder je kuiten tot het uiterste te moeten drijven.


Beleef de fiets- of motortrip van je leven op Corsica. Plan hem nu op www.visit-corsica.com/nl